Pomeranče v čokoládě.

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do širšího kastrůlku vsypeme cukr, přidáme med, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • 2
    Omyté pomeranče osušíme, nakrájíme na 1 cm široká kolečka, naskládáme do horké cukrové vody. Povaříme na mírném ohni 5 minut, poté stáhneme ze sporáku a necháme pomeranče v cukrové vodě po celou noc vychladnout.
  • 3
    Kolečka pomerančů vybereme z vody, naskládáme na mřížku a necháme dobře okapat. Naplněný rošt vložíme do teplé trouby, pod rošt položíme plech, při 60 - 70 stupňové teplotě s pootevřenými dvířky pomeranče sušíme 240 minut. Následně vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.
  • 4
    Vychladlé pomeranče do půlky namočíme do rozpuštěné teplé čokolády v teflonové pánvi. Skládáme je opět na rošt, čokoládu necháme zatuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.