Pomeranče v čokoládě.
40 min.
Ingredience
- 1kilogramCukr krupice
- 2lžíceMed včelí
- 3mililitryCitronová šťáva
- 3litryVoda pitná
- 500gramůPomeranče
- 200gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Do širšího kastrůlku vsypeme cukr, přidáme med, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu.
- 2Omyté pomeranče osušíme, nakrájíme na 1 cm široká kolečka, naskládáme do horké cukrové vody. Povaříme na mírném ohni 5 minut, poté stáhneme ze sporáku a necháme pomeranče v cukrové vodě po celou noc vychladnout.
- 3Kolečka pomerančů vybereme z vody, naskládáme na mřížku a necháme dobře okapat. Naplněný rošt vložíme do teplé trouby, pod rošt položíme plech, při 60 - 70 stupňové teplotě s pootevřenými dvířky pomeranče sušíme 240 minut. Následně vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.
- 4Vychladlé pomeranče do půlky namočíme do rozpuštěné teplé čokolády v teflonové pánvi. Skládáme je opět na rošt, čokoládu necháme zatuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.