Pomeranče v likéru

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 800gramůPomeranče
    • 200gramůZmrzlina meruňková
    • 100mililitrůLikér Chartreuse
    • 60mililitrůSirup Monin - grenadina
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče opatrně oloupeme a kůru nakrájíme na silnější proužky. Pokropíme je vodou a dáme na chvilku zamrazit.
  • 2
    Pomeranče rozebereme na dílky, vložíme do misky a zalijeme likérem. Necháme uležet asi 10 minut. Okapané dílky obalíme v meruňkové zmrzlině, poklademe vedle sebe na voskový papír a opatrně vložíme do mrazáku.
  • 3
    Z ojíněné kůry utvoříme na talířcích hnízdečka, doprostřed vložíme dílky pomerančů se zmrzlinou, pokapeme sirupem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.