Pomeranče v likéru
35 min.
Ingredience
- 800gramůPomeranče
- 200gramůZmrzlina meruňková
- 100mililitrůLikér Chartreuse
- 60mililitrůSirup Monin - grenadina
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče opatrně oloupeme a kůru nakrájíme na silnější proužky. Pokropíme je vodou a dáme na chvilku zamrazit.
- 2Pomeranče rozebereme na dílky, vložíme do misky a zalijeme likérem. Necháme uležet asi 10 minut. Okapané dílky obalíme v meruňkové zmrzlině, poklademe vedle sebe na voskový papír a opatrně vložíme do mrazáku.
- 3Z ojíněné kůry utvoříme na talířcích hnízdečka, doprostřed vložíme dílky pomerančů se zmrzlinou, pokapeme sirupem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.