Pomerančová francouzská omáčka

25 min.
Francie

Ingredience

    • 1kusPomeranče
    • 200mililitrůVíno bílé
    • 100mililitrůCuracao
    • 200mililitrůHovězí vývar základní
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme pomeranč a půlku citronu. Kůru vložíme do kastrůlku, podlijeme vodou a vaříme 6 minut. Vařenou kůru scedíme a necháme okapat. Z pomeranče a půlky citronu vymačkáme šťávu, přivedeme k varu a ihned odstavíme. Do horké šťávy vložíme vařenou kůru a necháme louhovat.
  • 2
    Do jiného kastrůlku nalijeme muškátové víno, suché curacao a vývar. Necháme projít varem a ihned odstavíme. Přilijeme horkou šťávu z pomeranče a citronu i s kůrou. Promícháme a vlijeme do omáčníku.
  • 3
    Tato omáčka se podává k pečené kachně. Na talíři můžeme ještě ozdobit pokrm plátky čerstvého pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.