Pomerančová francouzská omáčka
25 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
- 200mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůCuracao
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 250mililitrůVoda pitná
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme pomeranč a půlku citronu. Kůru vložíme do kastrůlku, podlijeme vodou a vaříme 6 minut. Vařenou kůru scedíme a necháme okapat. Z pomeranče a půlky citronu vymačkáme šťávu, přivedeme k varu a ihned odstavíme. Do horké šťávy vložíme vařenou kůru a necháme louhovat.
- 2Do jiného kastrůlku nalijeme muškátové víno, suché curacao a vývar. Necháme projít varem a ihned odstavíme. Přilijeme horkou šťávu z pomeranče a citronu i s kůrou. Promícháme a vlijeme do omáčníku.
- 3Tato omáčka se podává k pečené kachně. Na talíři můžeme ještě ozdobit pokrm plátky čerstvého pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.