Pomerančová granita
20 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 80gramůCukr krupice
- 500mililitrůPomerančová šťáva
- 150mililitrůVíno bílé
- 6lžicLikér pomerančový
- 1kusLimetka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
517 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1V hrnci ohřejeme 250 ml vody a necháme v ní rozpustit cukr. Pak necháme zchladnout. Pomerančovou šťávu smícháme s cukrovou vodou a bílým vínem.
- 2Směs dáme do plastové mísy a uložíme na 5 hodin do mrazáku. Když tekutina podél okrajů nádoby začne mrznout, pomocí lžíce ji důkladně promícháme. Během mražení tento postup asi 4x zopakujeme.
- 3Do vychlazených sklenic dáme po 1 lžíci pomerančového likéru. Pomocí lžíce granitu škrábeme a vrstvíme do sklenic. Zdobíme plátkem limetky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.