Pomerančová granita

20 min.
Evropa

Ingredience

      • 250mililitrůVoda pitná
      • 80gramůCukr krupice
      • 500mililitrůPomerančová šťáva
      • 150mililitrůVíno bílé
      • 6lžicLikér pomerančový
      • 1kusLimetka
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    135 kcal
    Bílkoviny
    1 g
    Sacharidy
    26 g
    Vláknina
    517 mg
    Cukr
    20 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      V hrnci ohřejeme 250 ml vody a necháme v ní rozpustit cukr. Pak necháme zchladnout. Pomerančovou šťávu smícháme s cukrovou vodou a bílým vínem.
    • 2
      Směs dáme do plastové mísy a uložíme na 5 hodin do mrazáku. Když tekutina podél okrajů nádoby začne mrznout, pomocí lžíce ji důkladně promícháme. Během mražení tento postup asi 4x zopakujeme.
    • 3
      Do vychlazených sklenic dáme po 1 lžíci pomerančového likéru. Pomocí lžíce granitu škrábeme a vrstvíme do sklenic. Zdobíme plátkem limetky a ihned podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.