Pomerančová kůra naložená v cukru

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůPomerančová kůra
    • 150gramůCukr krystal
    • 3decilitryVoda pitná
  • Na obalení
    • 150gramůCukr krystal
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče důkladně omyjeme, vykrojíme dužinu a kůru pokrájíme na menší kousky. Vložíme do sklenice, zalijeme vodou a odložíme do druhého dne.
  • 2
    Poté vodu slijeme a nahradíme ji čerstvou. Stejný postup opakujeme ještě 3x. Pátý den scedíme. Cukr rozmícháme ve vodě, svaříme, přidáme kůru a povaříme do zhoustnutí.
  • 3
    Pomerančovou kůru ze sirupu vyjmeme, obalíme v jemném cukru, rozložíme na pracovní plochu a necháme zaschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.