Pomerančová kůra naložená v cukru
50 min.
Ingredience
- 500gramůPomerančová kůra
- 150gramůCukr krystal
- 3decilitryVoda pitná
- Na obalení
- 150gramůCukr krystal
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče důkladně omyjeme, vykrojíme dužinu a kůru pokrájíme na menší kousky. Vložíme do sklenice, zalijeme vodou a odložíme do druhého dne.
- 2Poté vodu slijeme a nahradíme ji čerstvou. Stejný postup opakujeme ještě 3x. Pátý den scedíme. Cukr rozmícháme ve vodě, svaříme, přidáme kůru a povaříme do zhoustnutí.
- 3Pomerančovou kůru ze sirupu vyjmeme, obalíme v jemném cukru, rozložíme na pracovní plochu a necháme zaschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.