Pomerančová ledová tříšť

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 315gramůCukr krupice
    • 1kusPomeranče
    • 1litrVoda pitná
    • 315mililitrůPomerančová šťáva
    • 1lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
976 mg
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpustíme ve vodě cukr a přivedeme zvolna k varu.
  • 2
    Přidáme pomerančovou kůru, po několika minutách varu odstavíme.
  • 3
    Vmícháme pomerančovou šťávu, přecedíme a nalijeme do nádobek na led.
  • 4
    Na 12 hodin dáme do mrazáku.
  • 5
    Před podáváním rozdrtíme ledové kostky v mixéru.
  • 6
    Ledovou tříšť nalijeme do vychlazených vysokých sklenic a ozdobíme plátkem pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.