Pomerančová marmeláda

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
892 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
229 g
Vláknina
6 g
Cukr
219 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče dobře omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu. Vaříme 15 minut, poté vodu slijeme a ovoce necháme okapat.
  • 2
    Pomeranče pokrájíme na plátky o síle 1 cm, polovinu z nich pak na drobné kostičky. Odstraníme pecky. Odtékající šťávu uschováme v hrnci, smícháme s cukrem a 250 ml vody a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut.
  • 3
    Přisypeme pokrájené pomeranče a vaříme ještě 25 minut.
  • 4
    Horký džem ihned plníme do sklenic.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.