Pomerančová marmeláda se zázvorem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
140

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
87 kcal
Sacharidy
22 g
Vláknina
264 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče nakrájíme na malé kousky, jejich jádra vložíme do plátěného pytlíku. Čerstvý zázvor najemno nastrouháme, v mírně zahřáté troubě předehřejeme cukr.
  • 2
    Do varné nádoby dáme nakrájené ovoce, nastrouhaný zázvor a pytlík s jádry. Přilijeme vodu a pozvolna uvedeme do varu. Až ovoce změkne, přidáme do směsi cukr, za stálého míchání ho necháme rozpustit. Plátěný pytlík vyndáme a důkladně do směsi vymačkáme. Pak zvýšíme příkon tepla a prudce vaříme 15-20 minut, až marmeláda zhoustne.
  • 3
    Marmeládu odstavíme a necháme ve varné nádobě 20 minut zchladnout. Plníme do vypařených sklenic, které přikryjeme a označíme. Sklenice uzavřeme teprve, až marmeláda zchladne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.