Pomerančová marmeláda se zázvorem
80 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyPomeranče
- 3kilogramyCukr třtinový
- 50gramůZázvor celý
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
140Postup přípravy
- 1Pomeranče nakrájíme na malé kousky, jejich jádra vložíme do plátěného pytlíku. Čerstvý zázvor najemno nastrouháme, v mírně zahřáté troubě předehřejeme cukr.
- 2Do varné nádoby dáme nakrájené ovoce, nastrouhaný zázvor a pytlík s jádry. Přilijeme vodu a pozvolna uvedeme do varu. Až ovoce změkne, přidáme do směsi cukr, za stálého míchání ho necháme rozpustit. Plátěný pytlík vyndáme a důkladně do směsi vymačkáme. Pak zvýšíme příkon tepla a prudce vaříme 15-20 minut, až marmeláda zhoustne.
- 3Marmeládu odstavíme a necháme ve varné nádobě 20 minut zchladnout. Plníme do vypařených sklenic, které přikryjeme a označíme. Sklenice uzavřeme teprve, až marmeláda zchladne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.