Pomerančová marmeláda se zázvorem z domácí pekárny

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 2,5decilitryPomerančová šťáva
    • 350gramůCukr želírovací
    • 3lžíceSirup zázvorový
    • 1lžíceZázvor mletý
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Sacharidy
49 g
Vláknina
375 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, nalijeme do ní pomerančovou šťávu, zázvorový sirup, přidáme želírovací cukr a zázvor. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.
  • 2
    Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, dáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
  • 3
    Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
  • 4
    Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.