Pomerančová omáčka k čokoládovému pudinku
90 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
- 120gramůSolamyl - bramborový škrob
- 100gramůČokoláda hořká
- 200gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr krupice
- 100gramůCukr vanilka
- 2centilitryRum
- 30mililitrůKáva Espresso
- 25gramůKakao - prášek
- 50gramůKypřicí prášek do pečiva
- 70mililitrůVíno bílé
- 100gramůOvesné vločky
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1315 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
78 g
Sacharidy
145 g
Vláknina
8 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nastrouháme najemno. Máslo utřeme do pěny se 150 g cukru a 1 vanilkovým cukrem. Vmícháme vejce, rum, instantní kávu, ovesné vločky, 5 lžiček škrobové moučky (Solamyl), kakao a prášek do pečiva. Postupně přilijeme mléko. Pudinkovou formu (obsah 2 l) vymastíme, vysypeme rozdrcenými vločkami a naplníme připravenou hmotou. Zakryjeme a v horké vodní lázni vaříme 75 minut. Pomeranče omyjeme horkou vodou a osušíme. Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Zbývající škrobovou moučku rozmícháme ve víně, přidáme zbylý cukr a necháme vzkypět. Přidáme pomerančovou kůru a šťávu, máslo, promícháme a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme se zbývajícím vanilkovým cukrem. Pudink vyklopíme z formy a podáváme s omáčkou a ušlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.