Pomerančová omáčka ke kuřeti

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z jednoho pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Dva zbývající pomeranče zbavíme kůry, rozdělíme na jednotlivé dílky, oloupeme, zbavíme jader a pokrájíme na kousky.
  • 2
    Cibuli i mrkev oloupeme a nasekáme nadrobno. V kastrolku rozehřejeme 50 g másla, na kterém osmahneme cibuli s mrkví. Po 3 minutách přidáme lžíci mouky a 2 minuty mícháme. Poté stáhneme z plotýnky a vmícháme 450 ml drůbežího vývaru. Za občasného zamíchání povaříme, až se objem tekutin sníží na polovinu. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu z pomeranče, 2 lžíce rybízového želé, přilijeme 150 ml červeného vína, přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme připravené kousky pomeranče a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.