Pomerančová omáčka ke kuřeti
25 min.
Ingredience
- 2lžíceŽelé rybízové
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 450mililitrůVývar drůbeží
- 3kusyPomeranče
- 150mililitrůVíno červené
- 1kusMrkev kořen
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Z jednoho pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Dva zbývající pomeranče zbavíme kůry, rozdělíme na jednotlivé dílky, oloupeme, zbavíme jader a pokrájíme na kousky.
- 2Cibuli i mrkev oloupeme a nasekáme nadrobno. V kastrolku rozehřejeme 50 g másla, na kterém osmahneme cibuli s mrkví. Po 3 minutách přidáme lžíci mouky a 2 minuty mícháme. Poté stáhneme z plotýnky a vmícháme 450 ml drůbežího vývaru. Za občasného zamíchání povaříme, až se objem tekutin sníží na polovinu. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu z pomeranče, 2 lžíce rybízového želé, přilijeme 150 ml červeného vína, přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme připravené kousky pomeranče a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.