Pomerančová pěna k ovocnému kebabu
50 min.
Ingredience
- 4kusyFíky čerstvé
- 100mililitrůVíno portské
- 1kusBobkový list
- 1kusHrušky
- 2kusyNektarinka
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 2centilitryLikér pomerančový
- 1kusPomeranče
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůZakysaná smetana
- 4kusyJahody zahradní
- 75gramůCukr moučkový
- 1kusJablka
- 80gramůMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
7 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Fíky ze všech stran propícháme párátkem a necháme 20 minut vařit v portském víně s bobkovým listem.
- 2Jablko, hrušku a nektarinky omyjeme, rozčtvrtíme, vybereme jádřince a pecky a dužinu nakrájíme na silné špalíčky. Okamžitě pokapeme citronovou šťávou. Omyjeme a očistíme jahody. Kousky ovoce střídavě napichujeme na čtyři špízy. Máslo s moučkovým cukrem zahříváme 2 minuty. Přidáme vanilkový cukr a likér. Pomeranč omyjeme horkou vodou a osušíme. Kůru oloupeme škrabkou a polovinu přidáme do máslové směsi.
- 3Špízy položíme na plech, potřeme ochuceným máslem a opékáme 5 minut pod rozpáleným grilem. Vymačkáme šťávu z pomeranče a ve vodní lázni ušleháme se žloutky a druhou polovinou pomerančové kůry do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkový krém postavíme do mísy s ledovou vodou a šleháme tak dlouho, dokud nevychladne. Vmícháme zakysanou smetanu, med a sníh z bílků. Ovocné špízy přelijeme pomerančovou pěnou.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.