Pomerančová pěna k ovocnému kebabu

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
7 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fíky ze všech stran propícháme párátkem a necháme 20 minut vařit v portském víně s bobkovým listem.
  • 2
    Jablko, hrušku a nektarinky omyjeme, rozčtvrtíme, vybereme jádřince a pecky a dužinu nakrájíme na silné špalíčky. Okamžitě pokapeme citronovou šťávou. Omyjeme a očistíme jahody. Kousky ovoce střídavě napichujeme na čtyři špízy. Máslo s moučkovým cukrem zahříváme 2 minuty. Přidáme vanilkový cukr a likér. Pomeranč omyjeme horkou vodou a osušíme. Kůru oloupeme škrabkou a polovinu přidáme do máslové směsi.
  • 3
    Špízy položíme na plech, potřeme ochuceným máslem a opékáme 5 minut pod rozpáleným grilem. Vymačkáme šťávu z pomeranče a ve vodní lázni ušleháme se žloutky a druhou polovinou pomerančové kůry do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkový krém postavíme do mísy s ledovou vodou a šleháme tak dlouho, dokud nevychladne. Vmícháme zakysanou smetanu, med a sníh z bílků. Ovocné špízy přelijeme pomerančovou pěnou.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.