Pomerančová pěna se smetanou
25 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůČokoláda hořká
- 150gramůCukr krupice
- 60mililitrůLikér pomerančový
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
30 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Do rozehřáté čokolády vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru. Smetanu ušleháme se 100 g cukru a likérem. Vedle ušleháme sníh ze 3 bílků a zbytku cukru. Směsi opatrně smícháme.
- 2Pěnu rozdělíme do 6 šálků a na 1 hodinu je necháme v ledničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.