Pomerančová pěna se smetanou

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 200gramůČokoláda hořká
    • 150gramůCukr krupice
    • 60mililitrůLikér pomerančový
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
30 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rozehřáté čokolády vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru. Smetanu ušleháme se 100 g cukru a likérem. Vedle ušleháme sníh ze 3 bílků a zbytku cukru. Směsi opatrně smícháme.
  • 2
    Pěnu rozdělíme do 6 šálků a na 1 hodinu je necháme v ledničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.