Pomerančová roláda
60 min.
Ingredience
- 140gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusPomeranče
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- pomerančová poleva
- 140gramůCukr moučkový
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
902 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Žloutky se 100 g cukru ušleháme do pěny. Za stálého míchání přidáme pomerančovou šťávu a nastrouhanou pomerančovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a hrubou mouku.
- 2Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme mírně potřeli máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
- 3Upečený, horký piškotový plát vyklopíme na pracovní desku poprášenou zbylým cukrem, potřeme meruňkovou marmeládou a ihned svineme do rolády. Po vychladnutí polijeme pomerančovou polevou.
- 4Na polevu mícháme 140 g moučkového cukru, 1 lžíci horké vody a 1 lžíci pomerančové šťávy asi 30 minut. Poleva má být bílá, hustá a lesklá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.