Pomerančová roláda

60 min.
Česká republika

Ingredience

  • pomerančová poleva
    • 140gramůCukr moučkový
    • 1lžíceVoda pitná
    • 1lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
902 mg
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky se 100 g cukru ušleháme do pěny. Za stálého míchání přidáme pomerančovou šťávu a nastrouhanou pomerančovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a hrubou mouku.
  • 2
    Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme mírně potřeli máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
  • 3
    Upečený, horký piškotový plát vyklopíme na pracovní desku poprášenou zbylým cukrem, potřeme meruňkovou marmeládou a ihned svineme do rolády. Po vychladnutí polijeme pomerančovou polevou.
  • 4
    Na polevu mícháme 140 g moučkového cukru, 1 lžíci horké vody a 1 lžíci pomerančové šťávy asi 30 minut. Poleva má být bílá, hustá a lesklá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.