Pomerančová sněhová šlehačka

15 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1kusVejce slepičí
    • 40mililitrůPomerančová šťáva
    • 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
20 mg
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nalijeme smetanu a vyšleháme. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutek od bílku a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek rozmícháme s pomerančovou šťávou a cukrem. Nejdříve opatrně ke šlehačce přimícháme sníh a následně žloutek se šťávou a cukrem. Postupujeme opatrně, aby výsledná šlehačka byla nadýchaná.
  • 2
    Ochucenou šlehačku rozdělíme do misek a před podáváním vychladíme v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.