Pomerančová sněhová šlehačka
15 min.
Ingredience
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVejce slepičí
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
20 mg
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme smetanu a vyšleháme. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutek od bílku a z bílku vyšleháme sníh. Žloutek rozmícháme s pomerančovou šťávou a cukrem. Nejdříve opatrně ke šlehačce přimícháme sníh a následně žloutek se šťávou a cukrem. Postupujeme opatrně, aby výsledná šlehačka byla nadýchaná.
- 2Ochucenou šlehačku rozdělíme do misek a před podáváním vychladíme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.