Pomerančové dortíky s krémem z lučiny
95 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
- 60mililitrůVoda pitná
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 80gramůMouka polohrubá
- 250gramůMandle mleté
- Na krém
- 220gramůLučina smetanový sýr
- 100gramůJogurt bílý
- 50gramůCukr moučkový
- Na ozdobu
- 1kusPomeranče
- 1kusJablko granátové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
61 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
11 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Oloupané pomeranče nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou a zhruba půl hodiny vaříme. Měkké pomeranče rozmixujeme a poté přes síto propasírujeme.
- 2Vychladlou pomerančovou pastu v míse smícháme s vejci, mletými mandlemi a prosátou moukou s kypřícím práškem. Těsto promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 40 minut. Poté necháme vychladnout.
- 3V mezičase připravíme krém. Lučinu rozšleháme s jogurtem a cukrem.
- 4Na ozdobu omyjeme pomeranč a i s kůrou nakrájíme na tenké plátky, které rozčtvrtíme. Granátové jablko rozpůlíme, slupku mačkáme a padající semínka zachytíme do misky.
- 5Z vychladlého těsta tvořítkem vykrajujeme kolečka, na každé navršíme část krému, ozdobíme čtvrtkou plátku pomeranče a semínky granátového jablka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.