Pomerančové koláčky s pálenkou
50 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMarcipánová hmota surová
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 4lžíceSlivovice
- 3lžíceDžem pomerančový
- 1lžíceLikér pomerančový
- 80gramůCukr krupice
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
330 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme máslo s cukrem, přimícháme 75 g moučkového cukru, mouku, žloutky a utvoříme tuhé těsto. Z těsta uděláme váleček, zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
- 2Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučněném vále z něj vyválíme placku, ze které pomocí vykrajovátka vykrajujeme kolečka. Plech vyložíme pečícím papírem a vykrojená kolečka na něj klademe.
- 3Marcipánovou hmotu promícháme se zbytekem moučkového cukru, bílkem a 2 lžícemi slivovice. Marcipánovou hmotu vložíme do zdobícího sáčku a na všechna kolečka nastříkáme kroužky.
- 4Plech s koláčky vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 15 minut. Potom plech vyjmeme a necháme koláčky vychladnout.
- 5V kastrůlku smícháme pomerančový likér, 2 lžíce slivovice, 3 lžíce pomerančového džemu a vychladlé sušenky směsí naplníme. Poté můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.