Pomerančové madeleine s čokoládou
80 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr třtinový
- 2kusyPomeranč červený
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 140gramůČokoláda na vaření
- 50gramůTuk ztužený
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
46 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Z receptu získáme asi 20 kousků.
- 2Máslo rozpustíme.
- 3Vejce, cukr a kůru z pomeranče vyšleháme do pěny. Poté přidáme šťávu z pomerančů a zašleháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a zamícháme to do máslové směsi.
- 4Poté postupně vmícháme rozpuštěné máslo.
- 5Těsto necháme přes noc v lednici (zabalené v potravinářské fólii).
- 6Půl hodiny před prací těsto vytáhněte z ledničky, aby trochu povolilo. Těstem naplníme formy na medvědí pracky. Pečeme 10-12 minut na 200 °C.
- 7Po vychlazení je vyklopíme z formičky.
- 8Čokoládu rozpustíme s tukem. V ní namočíme každou madeleine do poloviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.