Pomerančové madeleine s čokoládou

80 min.
Francie

Ingredience

    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 100gramůCukr třtinový
    • 2kusyPomeranč červený
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 140gramůČokoláda na vaření
    • 50gramůTuk ztužený
    • 2kusyVejce slepičí
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
46 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z receptu získáme asi 20 kousků.
  • 2
    Máslo rozpustíme.
  • 3
    Vejce, cukr a kůru z pomeranče vyšleháme do pěny. Poté přidáme šťávu z pomerančů a zašleháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a zamícháme to do máslové směsi.
  • 4
    Poté postupně vmícháme rozpuštěné máslo.
  • 5
    Těsto necháme přes noc v lednici (zabalené v potravinářské fólii).
  • 6
    Půl hodiny před prací těsto vytáhněte z ledničky, aby trochu povolilo. Těstem naplníme formy na medvědí pracky. Pečeme 10-12 minut na 200 °C.
  • 7
    Po vychlazení je vyklopíme z formičky.
  • 8
    Čokoládu rozpustíme s tukem. V ní namočíme každou madeleine do poloviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.