Pomerančové madlenky v čokoládě
40 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1kusžloutek
- 100gramůCukr krupice
- 0,5kusPomeranč
- 120gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaKypřící prášek do pečiva
- 100gramůČokoláda hořká
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
36 g
Sacharidy
60 g
Cukr
25 g
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.
- 2Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a 100 g rozpuštěného másla.
- 3Poté vmícháme i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- 4Naplníme formičky na pracny (které vymažeme) a pečeme na 185 °C asi 13 minut.
- 5Až trochu vychladnou, namáčíme je z horní strany do čokolády, kterou jsme rozpustili s 20 g másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.