Pomerančové muffiny s kandovaným zázvorem

60 min.
Evropa

Ingredience

  • Na vytření a vysypání formiček
  • Pomerančová poleva
    • 1lžíceVoda pitná
    • 3lžícePomerančová šťáva
    • 3lžíceLikér pomerančový
    • 3lžícePoleva čokoládová
    • 250gramůCukr moučkový
  • Těsto
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1163 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
30 g
Sacharidy
208 g
Vláknina
5 g
Cukr
95 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranč (pokud možno chemicky neošetřený) dobře omyjeme, osušíme, kůru jemně nastrouháme a šťávu z něj vymačkáme do sklenice. Kandovaný zázvor pokrájíme na kostičky. Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
  • 2
    Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme mletý zázvor, nastrouhanou pomerančovou kůru z celého pomeranče a směs promícháme. V druhé míse vyšleháme změklé máslo s cukrem, pomerančovým likérem a žloutkem do pěny. Poté přidáme pomerančovou šťávu (4 - 5 lžic) z jednoho pomeranče a znovu vše vyšleháme. Postupně k máslu zašleháme sypkou směs, nakonec vmícháme kandovaný zázvor. Bílek vyšleháme na tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta.
  • 3
    Formičky naplníme do dvou třetin a dáme je péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout. Vyjmeme je a vložíme do papírových košíčků. Připravíme pomerančovou polevu: v misce dohladka vymícháme moučkový cukr s přecezenou pomerančovou šťávou a pomerančovým likérem. Vychladlé muffiny potřeme polevou, jakmile zatuhne, namalujeme na ni čokoládovou polevou tence různé ornamenty a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.