Pomerančové rizoto

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 2lžíceMáslo čerstvé
    • 4lžíceCukr krupice
    • 3lžíceCitronová kůra
    • 2lžícePomerančová kůra
    • 400gramůRýže Arborio
    • 150mililitrůVíno bílé
    • 450mililitrůDžus pomerančový
    • 2kusyPomeranče
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 2lžíceLimetková šťáva
    • 2lžíceCukr třtinový
    • 55gramůMandle plátky
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo s cukrem a nastrouhanou kůrou dobře promícháme a zahříváme, dokud směs nezačne bublat, přidáme propláchnutou rýži, promícháme a vaříme 2 minuty.
  • 2
    Přilijeme bílé víno a důkladně promícháme, aby rýže vstřebala tekutinu. Přidáme 150 ml pomerančového džusu, přivedeme k varu a mícháme. Když se tekutina vstřebá, přilijeme trochu džusu a pokračujeme ve vaření tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
  • 3
    Vmícháme dílky pomeranče, citronovou a limetkovou šťávu, třtinový cukr a posypeme mandlovými plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.