Pomerančové rizoto
40 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceCukr krupice
- 3lžíceCitronová kůra
- 2lžícePomerančová kůra
- 400gramůRýže Arborio
- 150mililitrůVíno bílé
- 450mililitrůDžus pomerančový
- 2kusyPomeranče
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceCukr třtinový
- 55gramůMandle plátky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Máslo s cukrem a nastrouhanou kůrou dobře promícháme a zahříváme, dokud směs nezačne bublat, přidáme propláchnutou rýži, promícháme a vaříme 2 minuty.
- 2Přilijeme bílé víno a důkladně promícháme, aby rýže vstřebala tekutinu. Přidáme 150 ml pomerančového džusu, přivedeme k varu a mícháme. Když se tekutina vstřebá, přilijeme trochu džusu a pokračujeme ve vaření tak dlouho, dokud rýže nezměkne.
- 3Vmícháme dílky pomeranče, citronovou a limetkovou šťávu, třtinový cukr a posypeme mandlovými plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.