Pomerančové želé s jogurtem
30 min.
Ingredience
- 4kusyPomeranče
- 900mililitrůPomerančová šťáva
- 4lžíceJogurt bílý
- 6plátkůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče oloupeme a odkrojíme i bílou slupku. Dílky pomeranče rozdělíme nad džbánkem, abychom zachytili šťávu.
- 2Pomeranč rozdělíme do misek a několik dílků ponecháme na ozdobu.(Potřebujeme 900 ml pomerančové šťávy, můžeme ji dolít džusem.)
- 3Plátky želatiny necháme bobtnat v misce s 50 ml pomerančové šťávy asi 10 minut. Potom chvíli mícháme nad párou, aby se želatina rozpustila. Vmícháme ji do šťávy a nalijeme do misek na dílky pomeranče.
- 4Želé necháme asi 2 hodiny v chladničce ztuhnout.
- 5Při podávání ozdobíme zbylými dílky pomeranče a kopečkem řeckého jogurtu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.