Pomerančové želé s jogurtem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče oloupeme a odkrojíme i bílou slupku. Dílky pomeranče rozdělíme nad džbánkem, abychom zachytili šťávu.
  • 2
    Pomeranč rozdělíme do misek a několik dílků ponecháme na ozdobu.(Potřebujeme 900 ml pomerančové šťávy, můžeme ji dolít džusem.)
  • 3
    Plátky želatiny necháme bobtnat v misce s 50 ml pomerančové šťávy asi 10 minut. Potom chvíli mícháme nad párou, aby se želatina rozpustila. Vmícháme ji do šťávy a nalijeme do misek na dílky pomeranče.
  • 4
    Želé necháme asi 2 hodiny v chladničce ztuhnout.
  • 5
    Při podávání ozdobíme zbylými dílky pomeranče a kopečkem řeckého jogurtu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.