Pomerančové želé s ovocem

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
93 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pokud nemáme formu na želé, použijeme nádobu s plochým dnem. Ověříme si, že se do nádoby vejdou 4 šálky tekutiny i ovoce.
  • 2
    Ve velké míse smícháme pomerančovou šťávu a želatinu. Potom vmícháme horkou vodu a med. Mícháme, dokud se želatina zcela nerozpustí.
  • 3
    Přidáme kousky pomeranče, jablka, hrušky, necháme je v želatinové směsi usadit. Směs nalijeme opatrně do formy. Nakrájíme si ovoce na plátky.
  • 4
    Nahoru opatrně položíme plátky kiwi. Moc je nezamačkáváme, měly by zůstat lehce položené nahoře, nesmí se ponořit ke dnu. Popřípadě můžeme kousky kiwi vyskládat po okraji nádoby a směs nalít dovnitř.
  • 5
    Přikryjeme potravinářskou fólií nebo víčkem nádoby a dáme do ledničky alespoň na 3 hodiny nebo dokud želé neztuhne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.