Pomerančové želé s ovocem
15 min.
Ingredience
- 705mililitrůPomerančová šťáva
- 1kusPomeranče
- 28gramůŽelatina
- 235mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaMed včelí
- 1kusHrušky
- 1kusKiwi
- 1kusJablka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
93 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Pokud nemáme formu na želé, použijeme nádobu s plochým dnem. Ověříme si, že se do nádoby vejdou 4 šálky tekutiny i ovoce.
- 2Ve velké míse smícháme pomerančovou šťávu a želatinu. Potom vmícháme horkou vodu a med. Mícháme, dokud se želatina zcela nerozpustí.
- 3Přidáme kousky pomeranče, jablka, hrušky, necháme je v želatinové směsi usadit. Směs nalijeme opatrně do formy. Nakrájíme si ovoce na plátky.
- 4Nahoru opatrně položíme plátky kiwi. Moc je nezamačkáváme, měly by zůstat lehce položené nahoře, nesmí se ponořit ke dnu. Popřípadě můžeme kousky kiwi vyskládat po okraji nádoby a směs nalít dovnitř.
- 5Přikryjeme potravinářskou fólií nebo víčkem nádoby a dáme do ledničky alespoň na 3 hodiny nebo dokud želé neztuhne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.