Pomerančové želé se šampaňským
20 min.
Ingredience
- 6kusůPomeranče
- 250mililitrůDžus pomerančový
- 250gramůCukr krupice
- 200mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCukr vanilka
- 150gramůZakysaná smetana
- 1lžíceLimetková šťáva
- 5plátkůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Ve studené vodě necháme změknout želatinu. Pomeranče oloupeme, dílky vykrojíme a zbavíme tenké slupky. Šťávu necháme okapat do misky. Do sklenic rozdělíme dílky pomeranče a uložíme do chladničky.
- 2Zachycenou pomerančovou šťávu smícháme s pomerančovým džusem, přidáme cukr a mírně zahřejeme. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání ji rozpustíme v pomerančové tekutině. Pak necháme chvilku zchladnout.
- 3Přimícháme šampaňské a takto připravenou tekutinu nalijeme do sklenic s kousky pomerančů. Vložíme do chladničky a necháme 4 hodiny chladit a ztuhnout.
- 4V misce vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem do tuhé šlehačky. V další misce smícháme zakysanou smetanu s limetkovou šťávou, poté jemně přimícháme šlehačku.
- 5Po ztuhnutí vyndáme skleničky s želé z chladničky a zdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.