Pomerančové želé se šampaňským

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 6kusůPomeranče
    • 250mililitrůDžus pomerančový
    • 250gramůCukr krupice
    • 200mililitrůVíno šumivé (sekt)
    • 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1kusCukr vanilka
    • 150gramůZakysaná smetana
    • 1lžíceLimetková šťáva
    • 5plátkůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
61 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve studené vodě necháme změknout želatinu. Pomeranče oloupeme, dílky vykrojíme a zbavíme tenké slupky. Šťávu necháme okapat do misky. Do sklenic rozdělíme dílky pomeranče a uložíme do chladničky.
  • 2
    Zachycenou pomerančovou šťávu smícháme s pomerančovým džusem, přidáme cukr a mírně zahřejeme. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání ji rozpustíme v pomerančové tekutině. Pak necháme chvilku zchladnout.
  • 3
    Přimícháme šampaňské a takto připravenou tekutinu nalijeme do sklenic s kousky pomerančů. Vložíme do chladničky a necháme 4 hodiny chladit a ztuhnout.
  • 4
    V misce vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem do tuhé šlehačky. V další misce smícháme zakysanou smetanu s limetkovou šťávou, poté jemně přimícháme šlehačku.
  • 5
    Po ztuhnutí vyndáme skleničky s želé z chladničky a zdobíme šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.