Pomerančové želé se sektem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želatinu necháme změknout ve studené vodě. Pomeranče oloupeme, dílky vykrojíme a zbavíme tenké slupky. Šťávu necháme okapat do misky. Dílky pomeranče rozdělíme do sklenic a postavíme do chladničky.
  • 2
    Zachycenou šťávu smícháme se šťávou z červených pomerančů a cukrem a mírně ohřejeme. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání ji rozpustíme v horkém ovocném roztoku. Necháme 5 minut vychladnout.
  • 3
    Přimícháme sekt a touto směsí zalijeme pomeranče ve sklenicích. Přikryjeme a dáme na 5 hodin ztuhnout do chladničky.
  • 4
    Ze smetany s vanilkovým cukrem vyšleháme tuhou šlehačku. Jogurt rozmícháme s citronovou šťávou a přidáme šlehačku. Meduňku opláchneme a osušíme. Na každou porci želé dáme kopeček jogurtové šlehačky a zdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.