Pomerančové želé se sektem

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 6kusůPomeranče
    • 250mililitrůPomerančová šťáva
    • 750gramůCukr třtinový
    • 200mililitrůVíno šumivé (sekt)
    • 15gramůCukr vanilka
    • 150gramůJogurt bílý
    • 15mililitrůCitronová šťáva
    • 6plátkůŽelatina
    • 1lžíceMáta
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
158 g
Vláknina
5 g
Cukr
145 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z pomerančů vykrájíme čisté dílky, odkládáme je do cedníku a šťávu zachytíme. Pomeranče rozdělíme do pohárů a necháme vychladit. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Smícháme se zachycenou šťávou z pomerančů, přidáme cukr a mírně prohřejeme. Necháme částečně vychladnout. Přilijeme sekt a směsí zalijeme pomerančové dílky.
  • 2
    Přikryjeme fólií a chladíme nejméně 5 hodin, až dezert ztuhne.
  • 3
    Před podáváním ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem. Jogurt dohladka rozmícháme s citronovou šťávou a vmícháme šlehanou smetanu. Dezert ozdobíme touto omáčkou a mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.