Pomerančové želé se sektem
30 min.
Ingredience
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 6kusůPomeranče
- 250mililitrůPomerančová šťáva
- 750gramůCukr třtinový
- 200mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 15gramůCukr vanilka
- 150gramůJogurt bílý
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 6plátkůŽelatina
- 1lžíceMáta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
158 g
Vláknina
5 g
Cukr
145 g
Postup přípravy
- 1Z pomerančů vykrájíme čisté dílky, odkládáme je do cedníku a šťávu zachytíme. Pomeranče rozdělíme do pohárů a necháme vychladit. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Smícháme se zachycenou šťávou z pomerančů, přidáme cukr a mírně prohřejeme. Necháme částečně vychladnout. Přilijeme sekt a směsí zalijeme pomerančové dílky.
- 2Přikryjeme fólií a chladíme nejméně 5 hodin, až dezert ztuhne.
- 3Před podáváním ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem. Jogurt dohladka rozmícháme s citronovou šťávou a vmícháme šlehanou smetanu. Dezert ozdobíme touto omáčkou a mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.