Pomerančovo-šípkový sorbet

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 750gramůŠípky sušené
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 250gramůCukr krupice
    • 500mililitrůPomerančová šťáva
    • 200gramůPomerančová kůra
    • 2lžíceVodka
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
14 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme vodu, pomerančovou kůru a šťávu, šípky, cukr a při mírné teplotě vaříme, dokud kůra a šípky nezměknou. Poté procedíme přes síto. Necháme vychladnout a přilijeme vodku. Nakonec dáme do strojku na zmrzlinu a zapneme. Po ukončení programu je sorbet hotový.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.