Pomerančový dip
20 min.
Ingredience
- 2kusyPomeranče
- 500mililitrůVoda pitná
- 300gramůMarmeláda pomerančová
- 140gramůŽelé rybízové
- 2lžíceLikér pomerančový
- 2lžíceCampari Orange bitter
- 8lžicPomerančová šťáva
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceKřen
- 1špetkaPepř cayenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
6 g
Cukr
111 g
Postup přípravy
- 1Nejprve oloupeme pomeranče a kůru nakrájíme na tenké proužky. Dáme vařit polovinu množství vody, přidáme pomerančovou kůru a vaříme 5 minut, poté vodu scedíme, přidáme zbylou vodu a opět vaříme 5 minut.
- 2Přes síto prolisujeme marmeládu a želé, poté smícháme s likérem, pomerančovou šťávou, citrónovou šťávou a s campari.
- 3Nakonec ochutíme pepřem a křenem, poté promícháme s pomerančovou kůrou.
- 4Před servírováním necháme 2 hodiny v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.