Pomerančový dip

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyPomeranče
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 300gramůMarmeláda pomerančová
    • 140gramůŽelé rybízové
    • 2lžíceLikér pomerančový
    • 2lžíceCampari Orange bitter
    • 8lžicPomerančová šťáva
    • 4lžíceCitronová šťáva
    • 1lžíceKřen
    • 1špetkaPepř cayenský
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
6 g
Cukr
111 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve oloupeme pomeranče a kůru nakrájíme na tenké proužky. Dáme vařit polovinu množství vody, přidáme pomerančovou kůru a vaříme 5 minut, poté vodu scedíme, přidáme zbylou vodu a opět vaříme 5 minut.
  • 2
    Přes síto prolisujeme marmeládu a želé, poté smícháme s likérem, pomerančovou šťávou, citrónovou šťávou a s campari.
  • 3
    Nakonec ochutíme pepřem a křenem, poté promícháme s pomerančovou kůrou.
  • 4
    Před servírováním necháme 2 hodiny v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.