Pomerančový dort

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 2
    Křehké těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou dortovou formu. Zakryjeme papírem na pečení a na něj položíme sušené bílé fazole, aby korpus držel tvar. Pečeme 10 minut.
  • 3
    Kůru ze čtyř pomerančů oloupeme, nakrájíme na kousky a s troškou vody přivedeme k varu. Poté zcedíme, vložíme opět do kastrolu a zalijeme 500ml vody. Přidáme 200g cukru a při nízké teplotě vaříme cca 30minut.
  • 4
    Rozšleháme vejce spolu se žloutky a metličkou zašleháme zbytek cukru. Mléko s máslem přivedeme k varu. V kastrolu smícháme maizenu se šťávou vymačkanou z pomerančů, přidáme směs vajec, přilijeme vroucí mléko a zamícháme smetanu. Necháme krátce provařit a poté kastrol na 30minut odstavíme. Nakonec vmícháme dvě třetiny kandované pomerančové kůry a krém rozetřeme na upečený korpus. Dozdobíme zbytkem pomerančové kůry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.