Pomerančový dort
70 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůLinecké (křehké) těsto
- 70gramůMáslo čerstvé
- 6kusůPomeranče
- 60gramůSolamyl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 270gramůCukr krupice
- 300mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Křehké těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou dortovou formu. Zakryjeme papírem na pečení a na něj položíme sušené bílé fazole, aby korpus držel tvar. Pečeme 10 minut.
- 3Kůru ze čtyř pomerančů oloupeme, nakrájíme na kousky a s troškou vody přivedeme k varu. Poté zcedíme, vložíme opět do kastrolu a zalijeme 500ml vody. Přidáme 200g cukru a při nízké teplotě vaříme cca 30minut.
- 4Rozšleháme vejce spolu se žloutky a metličkou zašleháme zbytek cukru. Mléko s máslem přivedeme k varu. V kastrolu smícháme maizenu se šťávou vymačkanou z pomerančů, přidáme směs vajec, přilijeme vroucí mléko a zamícháme smetanu. Necháme krátce provařit a poté kastrol na 30minut odstavíme. Nakonec vmícháme dvě třetiny kandované pomerančové kůry a krém rozetřeme na upečený korpus. Dozdobíme zbytkem pomerančové kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.