Pomerančový dort (pro menší dortovou formu)
45 min.
Ingredience
- Na polevu
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžícePomerančová šťáva
- 3lžíceCukr moučkový
- 2lžíceTuk
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 60gramůCukr krupice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekPomerančová kůra
- 1šálekPomerančová šťáva
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme po částech cukr, zlehka vmícháme žloutky, pomerančovou kůru, mouku a naposled tekuté máslo.
- 2Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30 minut.
- 3Hotový dort zakapeme pomerančovou šťávou a potřeme polevou, kterou připravíme tak, že ve vodě smíchané s pomerančovou šťávou svaříme za stálého míchání cukr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.