Pomerančový dort s čokoládou
50 min.
Ingredience
- 20mililitrůVoda pitná
- 1šálekOřechy vlašské
- 10lžicMáslo čerstvé
- 6lžicMouka polohrubá
- 40mililitrůBrandy peach
- 60gramůČokoláda hořká
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 0,25šálekMarmeláda meruňková
- 0,67šálekCukr krupice
- 0,67šálekSýr Parmezán
- 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
989 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Ořechy nasekáme, bílky a žloutky oddělíme, čokoládu nastrouháme na hoblinky. Máslo utřeme, přidáme půl šálku cukru a utřeme do pěny. Přimícháme žloutky, nastrouhanou kůru a sýr, mouku, ořechy a zamícháme. Bílky ušleháme na sníh, přisypeme cukr a postupně ho vmícháme do pomerančové směsi.
- 2Tu vyklopíme do vymazané formy a pečeme ji třicet minut.
- 3Rozehřejeme marmeládu a 20 ml vody, přidáme brandy a směs natřeme na vychladlý dort, který nakonec posypeme čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.