Pomerančový dort s čokoládou

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
989 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ořechy nasekáme, bílky a žloutky oddělíme, čokoládu nastrouháme na hoblinky. Máslo utřeme, přidáme půl šálku cukru a utřeme do pěny. Přimícháme žloutky, nastrouhanou kůru a sýr, mouku, ořechy a zamícháme. Bílky ušleháme na sníh, přisypeme cukr a postupně ho vmícháme do pomerančové směsi.
  • 2
    Tu vyklopíme do vymazané formy a pečeme ji třicet minut.
  • 3
    Rozehřejeme marmeládu a 20 ml vody, přidáme brandy a směs natřeme na vychladlý dort, který nakonec posypeme čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.