Pomerančový dort s mandlemi

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 125gramůCukr moučkový
    • 2kusyPomeranče
    • 1kusCitrony
    • 125gramůMandle mleté
    • 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
    • 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 25gramůMandle plátky
    • 50gramůCukr krupice
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vymažeme. Ušleháme žloutky s cukrem do pěny, promícháme s polovinou pomerančové kůry a celým množstvím citronové kůry.
  • 2
    Šťávu z pomerančů a citronu smícháme s mandlemi a přidáme ke žloutkům. Směs bude řídká, přidáme mouku a kypřící prášek.
  • 3
    Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme do směsi se žloutky. Směs nalijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 180 stupňů. Poté necháme vychladnout a vyklopíme.
  • 4
    Ze smetany ušleháme šlehačku, přimícháme se zbývající pomerančovou kůrou, cukrem a skořicí.
  • 5
    Když dort vychladne, posypeme ho mandlemi a porpášíme moučkovým cukrem a podáváme se šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.