Pomerančový dort s mandlemi
70 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 125gramůCukr moučkový
- 2kusyPomeranče
- 1kusCitrony
- 125gramůMandle mleté
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSkořice mletá
- 25gramůMandle plátky
- 50gramůCukr krupice
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vymažeme. Ušleháme žloutky s cukrem do pěny, promícháme s polovinou pomerančové kůry a celým množstvím citronové kůry.
- 2Šťávu z pomerančů a citronu smícháme s mandlemi a přidáme ke žloutkům. Směs bude řídká, přidáme mouku a kypřící prášek.
- 3Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme do směsi se žloutky. Směs nalijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 180 stupňů. Poté necháme vychladnout a vyklopíme.
- 4Ze smetany ušleháme šlehačku, přimícháme se zbývající pomerančovou kůrou, cukrem a skořicí.
- 5Když dort vychladne, posypeme ho mandlemi a porpášíme moučkovým cukrem a podáváme se šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.