Pomerančový dort se smetanou a čokoládou
45 min.
Ingredience
- 1lžíceLikér pomerančový
- 8kusůVejce slepičí
- 3lžičkyŽelatina
- 120mililitrůVoda pitná
- 120gramůČokoláda hořká
- 120gramůČokoláda bílá
- 80gramůCukr krupice
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 1lžíceRýžový škrob
- 600mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
755 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Lžičku želatiny necháme pět minut bobtnat v 40 ml vody. Čokoládu rozehřejeme a necháme vychladnout. Z třetiny smetany ušleháme šlehačku, ze dvou bílků sníh, dva žloutky smícháme s třetinou cukru a vmícháme čokoládu, želatinu, šlehačku a sníh. Směs dáme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečící papírem a mrazíme ji dvacet minut. Stejně připravíme pěnu z bílé čokolády, přidáme ji do formy a opět zamrazíme. Tak postupujeme i s pěnou ze zbylé čokolády, vložíme do formy a uložíme na dvě hodiny do chladničky.
- 2Utřeme cukr, škrob, žloutky. Mléko, smetanu, kůru zahřejeme do varu a přimícháme k žloutkové směsi. Směs povaříme v rendlíku do zhoustnutí, přidáme likér.
- 3Dort ozdobíme šlehačkou a podáváme ho s pomerančovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.