Pomerančový dort se smetanou a čokoládou

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceLikér pomerančový
    • 8kusůVejce slepičí
    • 3lžičkyŽelatina
    • 120mililitrůVoda pitná
    • 120gramůČokoláda hořká
    • 120gramůČokoláda bílá
    • 80gramůCukr krupice
    • 150mililitrůMléko plnotučné
    • 1lžíceRýžový škrob
    • 600mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžičkaPomerančová kůra
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
755 mg
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lžičku želatiny necháme pět minut bobtnat v 40 ml vody. Čokoládu rozehřejeme a necháme vychladnout. Z třetiny smetany ušleháme šlehačku, ze dvou bílků sníh, dva žloutky smícháme s třetinou cukru a vmícháme čokoládu, želatinu, šlehačku a sníh. Směs dáme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečící papírem a mrazíme ji dvacet minut. Stejně připravíme pěnu z bílé čokolády, přidáme ji do formy a opět zamrazíme. Tak postupujeme i s pěnou ze zbylé čokolády, vložíme do formy a uložíme na dvě hodiny do chladničky.
  • 2
    Utřeme cukr, škrob, žloutky. Mléko, smetanu, kůru zahřejeme do varu a přimícháme k žloutkové směsi. Směs povaříme v rendlíku do zhoustnutí, přidáme likér.
  • 3
    Dort ozdobíme šlehačkou a podáváme ho s pomerančovým krémem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.