Pomerančový džus z mlýnku podle Ládi Hrušky
10 min.
Ingredience
- 4kusyPomeranče
- 1kilogramCukr krystal
- 9litrůVoda pitná
- 30gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
40Postup přípravy
- 1Neoloupané pomeranče vložíme asi na 1 hodinu do mrazáku. Zmrazené pomeranče nakrájíme na větší kusy, které umeleme v mlýnku na maso. Mleté pomeranče zalijeme 3 litry převařené studené vody a necháme asi 10 minut odstát.
- 2Poté vodu s pomeranči přecedíme přes jemné sítko a do scezené šťávy nalijeme ještě 6 litrů převařené studené vody. Přidáme cukr a kyselinu citronovou, dobře promícháme a necháme asi 1 hodinu odstát.
- 3Hotový džus můžeme stočit do PET lahví a uchovávat v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.