Pomerančový džus z mlýnku podle Ládi Hrušky

10 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyPomeranče
    • 1kilogramCukr krystal
    • 9litrůVoda pitná
    • 30gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
106 kcal
Sacharidy
27 g
Vláknina
480 mg
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Neoloupané pomeranče vložíme asi na 1 hodinu do mrazáku. Zmrazené pomeranče nakrájíme na větší kusy, které umeleme v mlýnku na maso. Mleté pomeranče zalijeme 3 litry převařené studené vody a necháme asi 10 minut odstát.
  • 2
    Poté vodu s pomeranči přecedíme přes jemné sítko a do scezené šťávy nalijeme ještě 6 litrů převařené studené vody. Přidáme cukr a kyselinu citronovou, dobře promícháme a necháme asi 1 hodinu odstát.
  • 3
    Hotový džus můžeme stočit do PET lahví a uchovávat v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.