Pomerančový flan
25 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 175gramůCukr krupice
- 2lžícePomerančová šťáva
- 3lžíceMarmeláda pomerančová
- 1kusPomeranče
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
874 mg
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. V malém kastrolu smícháme 50 g cukru s pomerančovou šťávou a marmeládou, necháme projít varem.
- 2Do zapékací mísy dáme pomerančovou směs a necháme želírovat v chladničce. Vejce smícháme se zbytkem cukru, metličkou přimícháme smetanu a mléko.
- 3Pomeranč omyjeme horkou vodou, polovinu kůry nastrouháme, dužinu nakrájíme na plátky. Pomerančovou kůru přimícháme do krému z vajec a smetany, přes sítko ho prolisujeme do formy. Ve vodní lázni necháme v troubě asi 40 minut ztuhnout. Dáme vychladnout, pak vyklopíme a zdobíme plátky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.