Pomerančový flan

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 300mililitrůMléko polotučné
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 175gramůCukr krupice
    • 2lžícePomerančová šťáva
    • 3lžíceMarmeláda pomerančová
    • 1kusPomeranče
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
874 mg
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. V malém kastrolu smícháme 50 g cukru s pomerančovou šťávou a marmeládou, necháme projít varem.
  • 2
    Do zapékací mísy dáme pomerančovou směs a necháme želírovat v chladničce. Vejce smícháme se zbytkem cukru, metličkou přimícháme smetanu a mléko.
  • 3
    Pomeranč omyjeme horkou vodou, polovinu kůry nastrouháme, dužinu nakrájíme na plátky. Pomerančovou kůru přimícháme do krému z vajec a smetany, přes sítko ho prolisujeme do formy. Ve vodní lázni necháme v troubě asi 40 minut ztuhnout. Dáme vychladnout, pak vyklopíme a zdobíme plátky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.