Pomerančový koláč s rumem

60 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vajec a cukru ušleháme pěnu a postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva, strouhanou pomerančovou kůru a rozpuštěné, zchlazené máslo.
  • 2
    Těsto nalijeme do formy předem vymazané a vysypané, tukem a hrubou moukou.
  • 3
    Koláč pečeme zvolna do růžova.
  • 4
    Těsně před upečením jej vyjmeme z trouby a pokapeme rumem.
  • 5
    Na povrch urovnáme sníh. Necháme v troubě zezlátnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.