Pomerančový koláč s rumem
60 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 100gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceRum
- 3kusyVejce slepičí
- 2kusyPomeranče
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Z vajec a cukru ušleháme pěnu a postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva, strouhanou pomerančovou kůru a rozpuštěné, zchlazené máslo.
- 2Těsto nalijeme do formy předem vymazané a vysypané, tukem a hrubou moukou.
- 3Koláč pečeme zvolna do růžova.
- 4Těsně před upečením jej vyjmeme z trouby a pokapeme rumem.
- 5Na povrch urovnáme sníh. Necháme v troubě zezlátnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.