Pomerančový koláč se šlehačkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme tuhý sníh, přišleháme do něj cukr a poté zlehka vmícháme vařečkou žloutky, rozpuštěné, prochladlé máslo, kůru i šťávu z 1/4 pomeranče a mouku.
  • 2
    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
  • 3
    Hotový koláč necháme prochladnout, vyklopíme, potřeme rybízovým džemem, dozdobíme ušlehanou smetanou a na dílky nakrájeným pomerančem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.