Pomerančový koláč se šlehačkou
60 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 80gramůCukr moučkový
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1,25kusyPomeranče
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- 80gramůDžem rybízový
- 0,25litrSmetana čerstvá ke šlehání
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme tuhý sníh, přišleháme do něj cukr a poté zlehka vmícháme vařečkou žloutky, rozpuštěné, prochladlé máslo, kůru i šťávu z 1/4 pomeranče a mouku.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
- 3Hotový koláč necháme prochladnout, vyklopíme, potřeme rybízovým džemem, dozdobíme ušlehanou smetanou a na dílky nakrájeným pomerančem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.