Pomerančový koláč se solamylem
45 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 300gramůCukr moučkový
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSolamyl
- 150gramůMáslo čerstvé
- 300gramůPomeranče
- 150gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr a vymícháme do pěny. Přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme mouku, solamyl a měkké máslo. Vypracujeme těsto, kterým naplníme koláčovou formu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 až 30 minut.
- 2Pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky, poklademe na vychladlý koláč, ozdobíme šlehačkou, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.