Pomerančový puding s vinným krémem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo dobře umícháme, přidáme cukr a žloutky a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z jednoho pomeranče, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  • 2
    Polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe oloupaným a na kolečka nakrájeným pomerančem, zalijeme zbytkem těsta, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut.
  • 3
    Hotový puding vyklopíme a podáváme s vinným krémem.
  • 4
    Krém připravíme tak, že ve vodní lázni šleháme víno se žloutky, cukrem a vanilkou do zhoustnutí. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru a postupně do něj vlijeme vinnou směs.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.