Pomerančový puding s vinným krémem
75 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3gramyCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyPomeranče
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- Krém
- 0,13litrVíno bílé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžičkyCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Máslo dobře umícháme, přidáme cukr a žloutky a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z jednoho pomeranče, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe oloupaným a na kolečka nakrájeným pomerančem, zalijeme zbytkem těsta, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut.
- 3Hotový puding vyklopíme a podáváme s vinným krémem.
- 4Krém připravíme tak, že ve vodní lázni šleháme víno se žloutky, cukrem a vanilkou do zhoustnutí. Mezitím ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru a postupně do něj vlijeme vinnou směs.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.