Pomerančový pudink

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
37 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo, cukr, žloutky a celé vejce umícháme do pěny.
  • 2
    Žemle nakrájíme na plátky, namočíme do mléka, vymačkáme a přimícháme ke žloutkům. Dále přidáme mleté mandle, nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.
  • 3
    Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme hmotou, vložíme do nádoby s vařící vodou a pod pokličkou vaříme.
  • 4
    Hotový pudink vyklopíme, pokapeme pomerančovou šťávou a ozdobíme dílky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.