Pomerančový pudink
55 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůMandle mleté
- 2kusyPomeranče
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyŽemle tuková
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
37 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Máslo, cukr, žloutky a celé vejce umícháme do pěny.
- 2Žemle nakrájíme na plátky, namočíme do mléka, vymačkáme a přimícháme ke žloutkům. Dále přidáme mleté mandle, nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.
- 3Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme hmotou, vložíme do nádoby s vařící vodou a pod pokličkou vaříme.
- 4Hotový pudink vyklopíme, pokapeme pomerančovou šťávou a ozdobíme dílky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.