Pomerančový rosol
40 min.
Ingredience
- 210gramůCukr krupice
- 2kusyPomeranče
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 25gramůŽelatina
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžíceRum
- 1kusCitrony
- 0,1litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Cukr polijeme vínem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, citronovou a pomerančovou šťávu, žloutky. Vše dobře promícháme, na mírném ohni šleháme do zhoustnutí.
- 2Do horkého krému rychle zašleháme rozpuštěnou želatinu rozvařenou v rumu. Nakonec do prochladlého krému lehce vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
- 3Krém urovnáme do vypláchnuté formy a necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.