Pomerančový salát s datlemi
16 min.
Ingredience
- 400gramůPomeranče
- 200gramůDatle
- 40mililitrůVoda z pomerančových květů
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 50gramůMed včelí
- 20gramůMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku nalijeme pomerančovou šťávu, vodu z pomerančových květů, přidáme med, promícháme a provaříme. Přidáme datle, kastrůlek odstavíme a necháme 0.5 hodiny máčet. Pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky, odstraníme i tenkou slupku, lístky máty posekáme najemno. Datle vyjmeme ze sirupu, vložíme do mísy, přisypeme pomeranče, mátu, zakapeme troškou sirupu z kastrůlku a vychlazené podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.