Pomerančový salát s fenyklem, ředkvičkami a sýrem
10 min.
Ingredience
- 1kusPomeranč červený
- 8kusůŘedkvička
- 1kusFenykl
- 1kusSedlčanský Hermelín
- 1lžíceKopr
- Zálivka
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžičkyCitrónová šťáva
- 1špetkaCukr třtinový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme červené ředkvičky a fenykl. Větší pomeranč (pokud možno červený) oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. Z fenyklu si odložíme několik zelených lístků a bulvu fenyklu nakrájíme na tenké plátky. Taktéž nakrájíme i ředkvičky. Hermelín rozkrojíme na poloviny a každou polovinu nakrájíme na plátky. Snítku (1 lžíce) mladého kopru omyjeme a lístky otrháme. Ve sklenici rozmícháme olivový olej s 2 lžičkami citrónové šťávy a špetkou cukru.
- 2Vše tuhé ingredience přidáme k pomeranči do mísy, zlehka promícháme, zalijeme připravenou zálivkou a dáme na 1 hodinu do chladničky.
- 3Salát těsně před podáváním ozdobíme snítkami fenyklu a kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.