Pomerančový salát s kardamomem
15 min.
Ingredience
- 10kusůPomeranče
- 2lžíceVoda z pomerančových květů
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 125mililitrůVoda pitná
- 1lžíceCukr moučkový
- 50gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaKardamom
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče oloupeme včetně bílé vnitřní slupky a kůru ze dvoupomerančů uchováme.
- 2Dílky pomerančů upravíme na servírovací mísu, pokapeme vodou z pomerančových květů a posypeme kořením.
- 3Odloženou kůru zbavenou bílé slupky nakrájíme na tenké proužky a spaříme ve vroucí vodě 3 minuty.
- 4V kastrolu rozpustíme cukr ve vodě, přidáme kousky spařené kůry a zvolna povaříme 4-5 minut. Kůru vyjmeme a necháme na síťce okapat.
- 5Před podáváním dílky pomerančů ozdobíme kůrou a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.