Pomerančový salát s kardamomem

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče oloupeme včetně bílé vnitřní slupky a kůru ze dvoupomerančů uchováme.
  • 2
    Dílky pomerančů upravíme na servírovací mísu, pokapeme vodou z pomerančových květů a posypeme kořením.
  • 3
    Odloženou kůru zbavenou bílé slupky nakrájíme na tenké proužky a spaříme ve vroucí vodě 3 minuty.
  • 4
    V kastrolu rozpustíme cukr ve vodě, přidáme kousky spařené kůry a zvolna povaříme 4-5 minut. Kůru vyjmeme a necháme na síťce okapat.
  • 5
    Před podáváním dílky pomerančů ozdobíme kůrou a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.