Pomerančový sen
50 min.
Ingredience
- makovo-čokoládová poleva
- 40gramůMák mletý
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůČokoláda mléčná
- 2lžíceArak
- pomerančové želé
- 40gramůCukr moučkový
- 3kusyPomeranče
- 3kusyLiči
- 4plátkyŽelatina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
34 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Ze tří krvavých pomerančů vymačkáme šťávu, vlijeme ji do menšího hrnce s moučkovým cukrem a pomalu vaříme do doby, až ubyde na polovinu. Hrnec se šťávou odstavíme z plotny.
- 2Mezitím dáme nabobtnat želatinu do studené vody, poté ji vymačkáme a rozpustíme v teplé pomerančové šťávě. Do vychladlé šťávy zamícháme zakysanou smetanu.
- 3Dva pomeranče a liči oloupeme (i z bílé dužiny), nakrájíme plátky, 4 plátky odložíme stranou, ostatní zamícháme do pomerančového krému. Krémem naplníme 4 formičky a dáme je chladit.
- 4V misce, kterou ponoříme do horké vodní lázně, rozpustíme mléčnou čokoládu, zašleháme k ní sladkou smetanu, přimícháme 2 lžíce Araku a čerstvě pomletý mák.
- 5Pomerančové teriny vyklopíme z formiček na talířky, ozdobíme plátkem pomeranče, lístkem meduňky, okolo nalijeme makovo-čokoládovou polevu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 7. 2017
Pomerančový sen
Vypadá to zajímavě 😁