Pomerančový šerbet

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu. Z ostatních odkrojíme vršky, dužinu uvolníme ostrým nožem a najemno ji nasekáme. Šťávu přitom zachytíme.
  • 2
    Pomerančovou šťávu a nakrájenou dužinu smícháme s cukrem a necháme asi 10 minut stát. Vmícháme růžovou vodu, směs vložíme do nerezové mísy a postavíme na 4 hodiny do mrazničky. Občas zamícháme, aby se nevytvářely ledové krystalky.
  • 3
    Vydlabané pomeranče zmrazíme. Před podáváním je naplníme šerbetem a ozdobíme lístkem máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.