Pomerančový sorbet

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomocí škrabky oloupeme z pomerančů vrchní vrstvu kůry. Při mírné teplotě a za občasného míchání rozpustíme ve vodě cukr. Pak přivedeme k varu a bez míchání necháme 2 minuty vařit. Podle potřeby stahujeme ze stěn hrnce.
  • 2
    Uvařený sirup slijeme do žáruvzdorné mísy, přidáme pomerančovou kůru a necháme vychladnout.
  • 3
    Z oloupaných pomerančů vymačkáme 125 ml pomerančové šťávy, kterou nalijeme do sirupu. Přidáme campari, procedíme a alespoň na 30 minut vložíme do lednice.
  • 4
    Zmrzlinovou hmotu vložíme do strojku na zmrzlinu a podle návodu výrobce mícháme 15 minut.
  • 5
    Mezitím si z bílků našleháme tuhý sníh. Ten vmícháme do zmrzlinové hmoty a zpracováváme ve strojku dalších 5 minut. Poté přikryjeme potravinářskou folií a vložíme do mrazničky. Zde vydrží až 2 měsíce.
  • 6
    Před podáváním necháme sorbet asi 15 minut změknout v lednici a ozdobíme mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.