Pomerančový sorbet
50 min.
Ingredience
- 4kusyPomeranče
- 230gramůCukr krupice
- 600mililitrůVoda pitná
- 3lžíceCampari Aperitivo Bitter
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusMáta
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Pomocí škrabky oloupeme z pomerančů vrchní vrstvu kůry. Při mírné teplotě a za občasného míchání rozpustíme ve vodě cukr. Pak přivedeme k varu a bez míchání necháme 2 minuty vařit. Podle potřeby stahujeme ze stěn hrnce.
- 2Uvařený sirup slijeme do žáruvzdorné mísy, přidáme pomerančovou kůru a necháme vychladnout.
- 3Z oloupaných pomerančů vymačkáme 125 ml pomerančové šťávy, kterou nalijeme do sirupu. Přidáme campari, procedíme a alespoň na 30 minut vložíme do lednice.
- 4Zmrzlinovou hmotu vložíme do strojku na zmrzlinu a podle návodu výrobce mícháme 15 minut.
- 5Mezitím si z bílků našleháme tuhý sníh. Ten vmícháme do zmrzlinové hmoty a zpracováváme ve strojku dalších 5 minut. Poté přikryjeme potravinářskou folií a vložíme do mrazničky. Zde vydrží až 2 měsíce.
- 6Před podáváním necháme sorbet asi 15 minut změknout v lednici a ozdobíme mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.