Pomerančový závin s meruňkovým džemem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
1 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr třeme cca 15-20 minut se žloutky. Poté postupně přidáváme za stálého míchání šťávu vymačkanou z pomeranče a nastrouhanou kůru. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. Těsto vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech a rychle upečeme v rozpálené troubě. Ještě horké potřeme meruňkovým džemem, srolujeme do závinu a ještě cca 3 minuty zapečeme. Posypeme cukrem nebo pomerančovou polevou a před podáváním necháme vychladnout. Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a pomerančovou šťávou a třeme do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.