Portugalské jablkové smaženky
40 min.
Ingredience
- 3kusyJablka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 150gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 75mililitrůOlej olivový
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSkořice mletá
- 1litrOlej rostlinný
- 2lžíceCukr moučkový
- 4lžícePernod
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2333 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
219 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka. V míse je pokapeme citronovou šťávou, likérem a poprášíme cukrem. Promícháme a necháme 30 minut stát.
- 2V misce prošleháme vejce, mléko, olivový olej a zbylý cukr. Vmícháme mouku, prášek do pečiva a skořici. Vymícháme hladké hustší těstíčko, které necháme 30 minut odpočinout.
- 3V rozehřátém oleji ve fritovacím hrnci smažíme kolečka jablek namočená v těstíčku dozlatova a dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku. Podáváme teplé, poprášené moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.