Portugalské jablkové smaženky

40 min.
Portugalsko

Ingredience

    • 3kusyJablka
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 150gramůCukr krupice
    • 2kusyVejce slepičí
    • 150mililitrůMléko polotučné
    • 75mililitrůOlej olivový
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 1litrOlej rostlinný
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 4lžícePernod
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2333 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
219 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka. V míse je pokapeme citronovou šťávou, likérem a poprášíme cukrem. Promícháme a necháme 30 minut stát.
  • 2
    V misce prošleháme vejce, mléko, olivový olej a zbylý cukr. Vmícháme mouku, prášek do pečiva a skořici. Vymícháme hladké hustší těstíčko, které necháme 30 minut odpočinout.
  • 3
    V rozehřátém oleji ve fritovacím hrnci smažíme kolečka jablek namočená v těstíčku dozlatova a dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku. Podáváme teplé, poprášené moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.