Potahovací hmota marshmallow
21 min.
Ingredience
- 90gramůBonbóny Marshmallow
- 5lžicCukr moučkový
- 5lžicMléko sušené polotučné
- 1lžičkaVoda pitná
- 0,25lžičkaTresť mandlová
- 2lžíceSolamyl
- 30gramůTuk ztužený
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
30 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
90 mg
Cukr
110 g
Postup přípravy
- 1Bonbony vsypeme do vhodné misky a přilijeme lžičku vody. Vložíme do mikrovlnné trouby zapnuté na plný výkon na 20 vteřin.
- 2Potom bonbony rozmícháme měchačkou pomazanou ztuženým tukem, přidáme 3 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce sušeného mléka a dobře promícháme. Zároveň vmícháme aroma, pokud chceme mít hmotu s příchutí. Jakmile směs už nepůjde míchat, vyklopíme ji na vál posypaný zbylým moučkovým cukrem a sušeným mlékem. Ruce si namažeme ztuženým tukem a směs zpracujeme. Cukr a mléko zapracováváme podle potřeby.
- 3Dobře vypracovanou hmotu při rozvalování podsypeme solamylem. Lze ji dobře vyválet na tenko.
- 4Odřezky po použití hmoty trochu ztuhnou, dáme je znovu do mikrovlnky, ale už jenom na několik vteřin a namazanýma rukama opět hmotu propracujeme.
- 5Hmotu používáme k potahování dortů, dávka vystačí na dort z menší formy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.