Potahovací hmota marshmallow

21 min.
Evropa

Ingredience

      • 90gramůBonbóny Marshmallow
      • 5lžicCukr moučkový
      • 5lžicMléko sušené polotučné
      • 1lžičkaVoda pitná
      • 0,25lžičkaTresť mandlová
      • 2lžíceSolamyl
      • 30gramůTuk ztužený
    Počet porcí:
    1

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    800 kcal
    Bílkoviny
    2 g
    Tuky
    30 g
    Sacharidy
    136 g
    Vláknina
    90 mg
    Cukr
    110 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Bonbony vsypeme do vhodné misky a přilijeme lžičku vody. Vložíme do mikrovlnné trouby zapnuté na plný výkon na 20 vteřin.
    • 2
      Potom bonbony rozmícháme měchačkou pomazanou ztuženým tukem, přidáme 3 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce sušeného mléka a dobře promícháme. Zároveň vmícháme aroma, pokud chceme mít hmotu s příchutí. Jakmile směs už nepůjde míchat, vyklopíme ji na vál posypaný zbylým moučkovým cukrem a sušeným mlékem. Ruce si namažeme ztuženým tukem a směs zpracujeme. Cukr a mléko zapracováváme podle potřeby.
    • 3
      Dobře vypracovanou hmotu při rozvalování podsypeme solamylem. Lze ji dobře vyválet na tenko.
    • 4
      Odřezky po použití hmoty trochu ztuhnou, dáme je znovu do mikrovlnky, ale už jenom na několik vteřin a namazanýma rukama opět hmotu propracujeme.
    • 5
      Hmotu používáme k potahování dortů, dávka vystačí na dort z menší formy.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.